Вт, 21.05.2024, 19:32
Вітаю Вас Гість | RSS

Головна » 2010 » Листопад » 5 » Частинка Київської Русі з’явилася в київському Ботанічному саду
13:44
Частинка Київської Русі з’явилася в київському Ботанічному саду

Частинка Київської Русі з’явилася в київському Ботанічному саду


   4 листопада в Національному ботанічному саду ім. М.Гришка був урочисто відкритий новий оглядовий майданчик „Красний двір”. Він побудований на кошти киян, збір яких ініціював громадський рух „Кияни передусім!”. Споруджений майданчик на місці, де за часів Київської Русі розташовувалась резиденція київського князя Всеволода, сина Ярослава Мудрого.

   Організатори акції вирішили не лише подарувати киянам чудове місце відпочинку, але й нагадати мешканцям столиці про їхню історію. Тому „Красний двір” нагадує древньоруську фортецю з оглядовою баштою, звідки відкривається захоплюючий вид на Дніпро, частоколом та бійницями.

   Відкриття майданчика супроводжувалось театралізованим дійством на древньоруську тематику. Безкоштовно потрапити на свято змогли кияни, які зробили свій вклад у відновлення „Красного двору”. А меценати, які не поскупились на значні внески, увічнили свої прізвища на спеціальній стелі поблизу майданчика.

   Майданчик – це ще один туристичний об’єкт Києва. Туризм - це сфера, де місто може отримувати величезні прибутки.

  „Ми впевнені – історію Києва творять кияни. Приклад „Красного двору” показовий. Якщо ми здатні об’єднатись для такої справи, то й інші зміни в столиці нам по плечу. Тому громадський рух „Кияни передусім!” продовжуватиме подібні проекти”, - заявив Віктор Пилипишин.

   Нагадаємо, що резиденція „Красний двір” побудована сином Ярослава Мудрого київським князем Всеволодом. Вперше вона згадується в 1096 р. Тоді її спалили половці, але згодом вона була відбудована. Пізніше „Красний двір” був резиденцією онука Всеволода Юрія Долгорукого. Після його смерті двір був розграбований. Це місце археологи почали досліджувати в 1971 р. Вони визначили, що тут найімовірніше знаходилася мурована церква або терем.

Джерело

Офіційний сайт ботанічного саду імені Гришка

Переглядів: 1030 | Додав: Навка | Теги: оглядовий майданчик, Красний двір, ботанічний сад, Київ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Меню сайту
ми в мережі

mandrivo4ka
Мова
Тут спілкуються українською
Події в Україні



У бібліотеці
Реклама від Google
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Погода в Україні
Погода в Україні
Пошук
Каталог україномовних сайтів Куст. Каталог українських сайтів. TOP.zp.ua