Сб, 27.04.2024, 17:59
Вітаю Вас Гість | RSS

Головна » 2012 » Січень » 10 » Фестиваль Маланок вдруге відбудеться у Чернівцях
11:00
Фестиваль Маланок вдруге відбудеться у Чернівцях

Фестиваль Маланок

м. Чернівці
15 січня 2012
МаланкаФест Чернівці

Фестиваль Маланок вдруге відбудеться в столиці Буковини. Він збере колективи з усієї області і рухатиметься містом. Організатором дійства вдруге виступає туристична громадська організація «Палітра Буковини».

Традиція Маланки, корені якої сягають найдавніших часів - то своєрідний карнавал. Тут обов'язково є уставлений набір дійових осіб: Маланка, Коза,Ведмідь, Дід, Баба, Василь, Козак, Солдат, до них долучаються і сучасні персонажі. Ці ролі виконують звичайно хлопці, що надає дійству неприхованого сарказму. Висміюючи усякі незгоди, маланкарі відганяють їх від обійстя господарів, аби лише злагода та достаток панували в домі.

Буковинська Маланка - візитівка регіону. Маланкувати тут починають з 1 січня. Кожне село має свою дату і свої традиції. Відрізняються також обряди різних етнічних груп, що ними так різнобарвна Буковина. Можна місяць подорожувати областю і передивитись безліч несхожих Маланок.

А можна просто приїхати на МаланкаФест до Чернівців. Адже минулого року він зібрав понад 600 учасників з різних куточків Буковини. Планують не відставати і цьогоріч. І на відміну від першого фестивалю, другий Святковою ходою просуватиметься містом. Маршрут: площа Філармонії -вул. Заньковецької – вул. Університетська – Театральна площа – вул. І. Котляревського - Соборна площа - вул. І. Франка - вул. Поштова - Площа Філармонії.

Інформація з сайту malankafest.com.ua
Світлина - bukinfo.com.ua
Переглядів: 1726 | Додав: Навка | Теги: Маланка, Чернівці, Буковина | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Меню сайту
ми в мережі

mandrivo4ka
Мова
Тут спілкуються українською
Події в Україні



Реклама від Google
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Погода в Україні
Погода в Україні
Пошук
Каталог україномовних сайтів Куст. Каталог українських сайтів. TOP.zp.ua