Закарпаття – традиційно виноробний край, де у низинних районах з теплим кліматом і щедрим сонцем всюди рясніють виноградники - запрошує всіх, что полюбляє, цінує, розуміється у вині, а також всіх, хто хоче відкрити для себе смак справжнього молодого вина, відпочити душею і тілом, насолодитися улюбленим сонячним напоєм, дізнатися багато нового і отримати заряд позитивуна традиційному фестивалі "Закарпатське Божоле". Тут найкращі господарі краю представлятимуть свої досягнення у виноробстві, але тільки молоді вина цьогорічного сезону. І зауважте, вина лише марочні.
Традиція святкування Божоле виникла в 19 столітті у виноградарів регіону Божоле у Франції. Їх вино дозрівало раніше за всіх, збір винограду починався раніше, ніж в інших місцях, а ферментація вина проходила під час його транспортування баржами по річці Соні або візками в передмістя Ліона. Саме завдяки короткому терміну дозрівання Божоле, воно зберігає легкість і запах, який відрізняється кожен рік в залежності від врожаю і погодних умов. Цьогоріч на закарпатському фестивалі з ранку до ночі два дні поспіль дегустуватимуть вино, дізнаватимуться його особливості, адже тут вам розкажуть історію виноробства в Закарпатті, про традиції вживання та особливості унікальної професії винороба, а також буде презентовано ексклюзивний фестивальний бокал .
Хто в Ужгороді вперше, буде зачарований вузенькими вуличками старого міста, заходами сонця над Ужом, неприступною красою Ужгородського замку.
Коротко про Ужгородський замок можна прочитати у цій статті.