Чт, 25.04.2024, 19:41
Вітаю Вас Гість | RSS

Головна » 2012 » Липень » 29 » "Ту Стань" в Уричі - сучасне дійство на середньовічну тематику
03:43
"Ту Стань" в Уричі - сучасне дійство на середньовічну тематику
Тустань

Давньоруське наскельне місто-фортеця Тустань 3-5 серпня запрошує на щорічний однойменний фестиваль середньовічної культури. Лише раз на рік випадає можливість відвідати легендарну давньоруську твердиню, побачити величні скелі Камінь, Мала Скеля та Гострий Камінь і водночас потрапити у вир середньовічних баталій, повправлятись у стрільбі з лука, навчитися середньовічним танцям та давнім ремеслам, відчути магію нічного вогняного дійства та багато іншого.

Фестиваль "Ту Стань" належить до сукупності історико-реконструкторських. Основна його дія - лицарські турніри, змагання лучників, бугурти, штурми фортеці. Військові забави доповнюються також середньовічними танцями, виступами скоморохів, давньою музикою, вогняними шоу.

Відбуватиметься "Ту Стань" всьоме в с. Урич біля скельного комплексу, на якому в часи Київської Русі височіла могутня фортеця Тустань. Виникла вона у ІХ ст. як оборонний і митний пункт. Через неї проходив Соляний шлях, яким експортували сіль з Галичини у Європу. Також саме сюди сходилися і більш дальні купецькі дороги, скажімо Шовковий шлях з Китаю . Втрачаючи оборонне та митне значення, фортеця занепадає та руйнується. Але родзинка в тому, що після стількох століть цю пам'ятку можна відновити у майже первісному вигляді! Справа в тому, що зодчі, споруджуючи на скелях неприступну дерев’яну фортецю , робили у каменях пази для закріплення дерев’яних конструкцій. Тож можливо скоро ми зможемо побачити фортецю-копію на урицьких скелях.


Корисне у бібліотеці: Щур Р."Тустань"/Коханець М. "Сколівські Бескиди".

Окрім середньовічних забав на гостей "Ту Стані" очікує музична програма. Цього року на фестиваль завітають Kings & Beggars, PECHERA Folk Band, Йорий Клоц & Театр Тіней Див, Czeslaw Spiewa (Польща), Арт-Міф, Ойкумена, Cherry Band, гурт мандрівних дяків Вертеп, Дивні, Цвіт Кульбаби. Автентичними співами поціновувачів радуватимуть на майданчику "Русалчин поміст", грою на давніх інструментах - на майданчику "Дитинець". Окрім музики у програмі фестивалю - кіно-покази від фестивалю «КіноЛев» та лазерне шоу та майстер-класи з ремесел. Уся програма.


Що: Фестиваль "Тустань"
Коли: 3-5 серпня 2012
Де: с. Урич, Сколівський район Львівської області
Квитки: 50 грн/усе і 30 грн/1 день. Продаж на фестивалі.
Доїзд: фестивальним автобусом зі Сколе, попередньо зарезервуваши місця, до Сколе - залізницею; або маршруткою Стрий - Сопіт(через Урич - лише раз на добу о 13:30 від зал. вокзалу Стрий). Детальніше.
Проживання: наметове містечко (вартість: 40 грн/намет)
Офіційний сайт фестивалю:tustan.com.ua/pro-festival

международный номер
Переглядів: 2497 | Додав: Навка | Теги: фестивалі, Урич, Тустань, Львівська область | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Меню сайту
ми в мережі

mandrivo4ka
Мова
Тут спілкуються українською
Події в Україні



Реклама від Google
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Погода в Україні
Погода в Україні
Пошук
Каталог україномовних сайтів Куст. Каталог українських сайтів. TOP.zp.ua