Пн, 13.05.2024, 16:08
Вітаю Вас Гість | RSS

Головна » 2011 » Березень » 3 » Варто завітати: Еротичний фестиваль «БЕРЕЗНЕВІ КОТИ» в Ужгороді
22:53
Варто завітати: Еротичний фестиваль «БЕРЕЗНЕВІ КОТИ» в Ужгороді

Еротичний фестиваль «БЕРЕЗНЕВІ КОТИ»

25 - 27 березня 2011 року
м. Ужгород
Березневі коти

Те, що березень завжди асоціюється з підвищеною сексуальною активністю котів , послужило назвою закарпатському фестивалю, який у часі та за тематичним навантаженням якраз збігається з котячою поведінкою.

У кого б які асоціації не виникали, але не думайте зайвого - фестиваль має своєю метою розвиток та популяризацію сучасного мистецтва в Закарпатті, виховання естетичних почуттів через популярну, привабливу серед широких верств населення тему еротики. Він стимулює літературні та мистецькі процеси у краї, залучає талановиту молодь та найширші верстви населення до участі у культурно-мистецьких подіях, виховує здорове, не спотворене штампами та стереотипами, ставлення до прекрасного, а також розвиває міжнародну співпрацю та підвищує туристичний потенціал краю. Його програма насичена поетичними читаннями, імпрезами, презентаціями, міждисциплінарними перформенсами, слемом, виставками актуального мистецтва та фото,дискусіями, круглими столами, флешмобами, презентаціями...

Цьогоріч фестиваль відбуватиметься вшосте. Він еволюціонував від еротично-епатажного літвечора (2006 року) через всезакарпатський ( який вже став артфестом із різноманітними проектами 2007 року), всеукраїнський (2008) та міжнародний (2009) – до духовно-соціального фестивалю (2010). Трохи історії від dotik.in.ua: дійство „Березневі коти” виникло з двох причин:

  • Андрій Любка, тоді ще студент-першокурсник Ужгородського національного університету, що перестав писати про журавлів (чи солов’їв, уже точно не пригадую), почав отримувати перші відблиски поетичної слави, вважаючи, що без нього в Закарпатті взагалі література не існуватиме, – ми ж довели зворотнє. Так ось, саме в той час, коли Любка сидів у білоруській тюрмі, на його підтримку і відбувся перший резонансний літературний вечір у, здається, найбільшій авдиторії вище згаданого вишу. В читаннях брало участь 7 письменників (4 з них – предстаники середнього покоління, двоє – молодого). Співорганізаторами тоді виступили мої однокурсники з філфаку: Мар’яна Хемій та Олег Хававчак. А шоу вдалося – з ходінням по столах, публічним перевдяганням, предметними символами, відвертою доповіддю про ерос в літературі та, безперечно, інтригуючими читаннями…
  • літературна ситуація дійсно бажала бути кращою: крім Ужгородського книжкового Миколаю, літературного конкурсу УжНУ, спілчанських посиденьок та нечастих читань „НасТроєВості”, в краї останнім часом нічого цікавого не відбувалося (хіба зльоти творчої молоді, з великою натяжкою, можна так назвати), через відсутність дійств і виник фестиваль та Неформальне літературне об’єднання (НЛО) „Ротонда” (горянська братія), яке поставило собі за мету – розбурхати Срібну Землю (як мінімум).
Далі презентувалися, крім літературних читань, жива музика, боді-арт, художня виставка, графіті („Бк-2”), фото-худвиставки, кіносеанс, п’єса, слем („Бк-3”), флеш-моб, вечірки, відео-поезії („Бк-4”)…

На шостому фестивалі з'явиться нова країна гість - Литва. Традиційно, учасниками фестивалю будуть митці з України, Польщі та Білорусі. Також, як поінформували організатори, цьогоріч на "Березневі коти" приїде студентський театр "Вавилон", що при Університеті Драгоманова. Молоді актори зіграють п'єсу закарпатського письменника Олександра Гавроша "Ромео і Жасмин"

Програма заходів "Березневих котів-2011"


25 березня, п'ятниця

Флеш-моб у місті
16:00 Відкриття художньої виставки "Кохання під час холери"
17:00 "Я – тебе" Моновистава (Київ) малі літЧитання (17:00)
19:00 Літературні читання гостей із Литви
21:00 Вечорниці: "Chicarrones shator presente – Chicholinos ІІІ"

26 березня, субота
12:00 Відкриття персональної фотовиставки Сергія Єненка (Дніпропертовськ)
13:00 "Відчуття" (елементи з тантри)
14:00 Круглий стіл "Цензура та еротика" з представниками мистецьких, релігійних, освітніх, бізнес-кіл 15:00Презентація "ІО Аорти"
16:00 Відкриття виставки та презентація арт-буку "Woman-Man Black out" (художні роботи Р. Саллера, поезії В. Коврея)
17:00 Театральна вистава (театр "Вавілон", Київ, вистава за твором закарпатського письменника О. Гавроша "Ромео і Жасмин")
18:00 Творча зустріч із відомим польським поетом Богданом Задурою
19:00 Слововиця (великі літЧитання) та вручення фестивальної премії: „За потенцію Еротичного мистецтва"
20:30 Ерослем
22:00 „DrumТИатр"

27 березня неділя
13:00 Прес-конференція та презентація журналу "Шо" О. Кабановим "Відчуття" (елементи з елементами тантри)
14:00 Презентація "Канец словаў: home collection" (Білорусь)
15:00 Презентація всеукраїнського літературного конкурсу "Коронація слова" (Київ, представник організації, та лауреат премії)
17:00 Кіносеанс
19:00 mediCATion (м.балог-проект)
Джерело:Туристичні новини
Переглядів: 1518 | Додав: Навка | Теги: Закарпаття, ужгород, Березневі коти, фестиваль | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 2
2 Навка  
0
Я перепрошую, пане Богдане, mandrivo4ka.ucoz.ua не має жодного стосунку до організаторів фестивалю. Інформація про подію взята звідси: Туристичні новини, також інформація про нього є тут Турінфоцентр Закарпаття. Власне, з Турінфоцентром можна зв'язатися за допомогою e-mail: office@tourinform.org.ua ( інф. з їх офіційного сайту)

1 богдан  
0
Яким чином взяти участь у фестивалі.Загляньте в мій сайт,де е еротичні коти,котрих в свій час купила Хілларі Клінтон.www bilinchuk.com.ua Богдан Білінчук ьоб.тел.0984700939

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Меню сайту
ми в мережі

mandrivo4ka
Мова
Тут спілкуються українською
Події в Україні



Реклама від Google
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Погода в Україні
Погода в Україні
Пошук
Каталог україномовних сайтів Куст. Каталог українських сайтів. TOP.zp.ua