Сб, 27.04.2024, 20:10
Вітаю Вас Гість | RSS

Головна » 2012 » Січень » 3 » До Львова аби прогулятися підземеллями
00:01
До Львова аби прогулятися підземеллями

У Львові створять туристичний маршрут підземеллями

Львів

Підземеллями Львова будуть водити туристів. Як повідомляє "Радіо Свобода", місто Лева отримало грант від Європейського Союзу на проект "Підземне місто". Цей проект буде здійснюватись в тісному контакті Львова з польськими містами Жешувом та Любліном, які теж цікаві своїми підземеллями та мають зроблені підземні траси.

Чим цікаве таке починання? Львів - древнє та загадкове місто, овіяне міфами та легендами. Іноді здається, що в кам'яницях Центру мешкають справжнісінькі привиди :). І найтаємничіше у Львові під землею. А таємниці притягують багатьох людей ;).

Та інша сторона - мистецька: як відомо, пожежа 1527 року знищила місто, усю його готичну архітектуру. Готичні склепіння та портали залишились лише в підземеллях. Показати їх - завдання проекту.

І як це не парадоксально звучить, підземелля Львова - справа темна :). Скільки їх, у якому вони стані - достеменно не відомо. Саме вивченням цих питань займатимуться дослідники упродовж 20 місяців за кошти Євросоюзу.

Наразі, як повідомив журналістці Радіо Свобода заступник мера міста Василь Косів, у Домініканському соборі майже всі підвали розчищені і вже почали проводити екскурсії, у Костелі єзуїтів - частково, а підвали Ратуші під площею Ринок засипані відсотків на 20. Також у багатьох львівських пивницях - кав'ярні, а інші - просто занедбані.

Отож, ставиться завдання усе дослідити і об'єднати в один цікавий туристичний маршрут за європейським зразком.

Переглядів: 1351 | Додав: Навка | Теги: підземелля, Львів, екскурсії | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Меню сайту
ми в мережі

mandrivo4ka
Мова
Тут спілкуються українською
Події в Україні



Реклама від Google
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Погода в Україні
Погода в Україні
Пошук
Каталог україномовних сайтів Куст. Каталог українських сайтів. TOP.zp.ua